Φαντάσματα στο σπίτι του Ιάπωνα πρωθυπουργού

Μέχρι το Ιαπωνικό κοινοβούλιο έφτασε ο σάλος που έχει προκληθεί από την έντονη φημολογία ότι το πρωθυπουργικό μέγαρο της χώρας είναι στοιχειωμένο... Τα σενάρια περί φαντασμάτων στην επίσημη κατοικία των πρωθυπουργών δυναμώνουν καθημερινά καθώς ο Σίνζο Άμπε-ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας- δεν έχει μετακομίσει ακόμα στο επίσημο μέγαρο στο Τόκιο, όπου παραδοσιακά μετακομίζουν όλοι οι εν ενεργεία πρωθυπουργοί μετά την εκλογή τους.

Η συζήτηση για το θέμα έφτασε μέχρι την άνω βουλή- μετά από αίτημα βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος – και σήμερα η κυβέρνηση της Ιαπωνίας διέψευσε επισήμως τις φήμες για την ύπαρξη φαντασμάτων στην οικία του πρωθυπουργού δηλώνοντας ότι ο Σίνζο Άμπε αναμένεται να μετακομίσει το προσεχές διάστημα.

Ο μύθος λέει ότι στο συγκεκριμένο σπίτι, τις νύχτες εμφανίζεται το φάντασμα ενός στρατιώτη, που σκοτώθηκε το 1936 στη διάρκεια εξέγερσης.

Αρκετοί πρώην πρωθυπουργοί ανέφεραν ότι βίωσαν ασυνήθιστα φαινόμενα στο μέγαρο που ήταν η βάση για δύο αποτυχημένα, αλλά αιματηρά πραξικοπήματα στη δεκαετία του 1930, ενώ υπήρξαν και πολλές Πρώτες Κυρίες που αρνήθηκαν να ζήσουν στην πρωθυπουργική κατοικία, λόγω της ύπαρξης πνευμάτων.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιουνιχίρο Κοϊζούμι, είπε κάποτε στους δημοσιογράφους ερωτώμενος σχετικά: "Ποτέ δεν έχω συναντήσει φαντάσματα, αν και θα ήθελα να τα δω".