Πώς θα μας εντοπίζουν εύκολα και γρήγορα

Τέλος εποχής για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων; Δύο φουτουριστικά και αμφιλεγόμενα πρότζεκτ έφερε στο φως της δημοσιότητας η Motorola στο συνέδριο D11 στις ΗΠΑ. Η υπεύθυνη του τμήματος αναδυόμενων τεχνολογιών στην θυγατρική της Google, Regina Dugan, παρουσίασε το ηλεκτρονικό τατουάζ, το οποίο θα μπορεί να κολλιέται στο δέρμα, με σκοπό να πιστοποιεί τον χρήστη του, καταργώντας με συνέπεια τους κωδικούς.

Μάλιστα, η Dugan φορούσε το «ηλεκτρονικό τατουάζ» στο μπράτσο της, δείχνοντάς το στο κοινό κατά την διάρκεια της συνέντευξης. Στην ερώτηση αν η συσκευή θα είχε απήχηση στους χρήστες, ή θα την έβρισκαν ανατριχιαστική, η ίδια απάντησε: «να είστε βέβαιοι πως οι έφηβοι θα φορούσαν ένα τέτοιο τατουάζ, απλώς και μόνο για να εκνευρίσουν τους γονείς τους».

Τέλος στους κωδικούς όμως υπόσχεται να δώσει και το «έξυπνο» χάπι που επίσης έχει στα σκαριά η θυγατρική της Google. Κατασκευασμένο από την εταιρεία Proteus Digital Health, το χάπι θα διαλύεται από τα οξέα του στομάχου, εκπέμποντας στη συνέχεια ένα μοναδικό σήμα 18 bit, που θα επιβεβαιώνει την ταυτότητα του χρήστη.