Los Lunas Stone - Ο βράχος με την άγνωστη γλώσσα! (Βίντεο)

Το Los Lunas Stone είναι ένας μεγάλος βράχος στην πλευρά των κρυφών βουνών, κοντά στο Lος Lunas, του Νέου Μεξικό, αυτός ο βράχος πάνω του φέρει μια επιγραφή χαραγμένη σε μια άγνωστη μέχρι στιγμής γλώσσα. Η πέτρα είναι επίσης γνωστή ως το Μυστήριο του Λος Lunas ή Ροκ Εντολή. Η επιγραφή αυτή ερμηνεύεται ως μια συντομευμένη εκδοχή του Δεκάλογος ή οι Δέκα Εντολές σε μια μορφή Παλαιό-εβραϊκά. Μια ομάδα γραμμάτων μοιάζει με το Τετράγραμμο το Γιαχβέ, ή «Γιαχβέ», που σε όλη την επιφάνεια κάνει τέσσερις εμφανίσεις. Η πέτρα είναι αμφιλεγόμενη γνησιότητας ότι κάποιοι ισχυρίζονται η επιγραφή είναι Προκολομβιανή, και επομένως την απόδειξη της έγκαιρης σημιτικής επαφής με την Αμερική.

Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά της πέτρας είναι το 1933, όταν ο καθηγητής Frank Hibben, ένας αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού, ο Hibben οδηγήθηκε στην πέτρα από έναν ανώνυμο οδηγό ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Επιτροπή της κοινότητας του, τότε ήταν αγόρι στη δεκαετία του 1880.

Το 1880, η ημερομηνία της ανακάλυψης είναι σημαντικό σε εκείνους που πιστεύουν κατά ένα περίεργο τρόπο ότι η πέτρα ήταν γραμμένη από μια χαμένη φυλή του Ισραήλ χωρίς βέβαια να λένε ποια!! Παλαιό-εβραϊκό σενάριο είναι σχεδόν ταυτόσημα με τη Φοινικική γραφή, η οποία ήταν γνωστή εκείνη την εποχή, ως εκ τούτου δεν αποκλείει τη δυνατότητα της απάτης!!! Το επιχείρημα κατά της αρχαίας αυτής πέτρας είναι εμφανής η χρήση της σύγχρονης στην στίξη των Εβραϊκών, αν και ο ερασιτέχνης αρχαιολόγος Εpigrapher Barry . Υποστήριξε ότι η στίξη είναι συνεπής με την αρχαιότητα. Άλλοι οι Επαγγελματίες ερευνητές και αρχαιολόγοι έχουν απορρίψει την επιγραφή με βάση τα πολυάριθμα υφολογικά και γραμματικά λάθη που εμφανίζονται στην επιγραφή.