Αναμένονται πολύ μεγάλες αποκαλύψεις: Τα απόρρητα έγγραφα της ΝSA αρχίζουν να μοιράζονται σε όλη την υφήλιο

Μεγάλος όγκος απόρρητων εγγράφων τα οποία παραδόθηκαν στην εφημερίδα Guardian από τον πληροφοριοδότη της NSA Edward Snowden έχουν αντιγραφεί και διαμοιραστεί ήδη σε αρκετούς ανθρώπους ανά την υφήλιο, σύμφωνα με πληροφορίες του ρεπόρτερ της guardian Glenn Greenwald. O Greenwald, o οποίος είναι ο δημοσιογράφος της Guardian που ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες να δημοσιεύει έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των Η.Π.Α (σ.σ. pentapostagma.gr National Security Agency – NSA) έπειτα από την συνάντηση του με τον πληροφοριοδότη Snowden, δήλωσε προς τη Daily Beast ότι ο Snowden έχει ήδη προβεί σε ενέργειες ώστε να διασφαλίσει ότι θα διαμοιραστούν κρυπτογραφημένα αντίγραφα των πληροφοριών που διαθέτει, εάν συμβεί οτιδήποτε που θα θέσει σε κίνδυνο τον ίδιο και κατά συνέπεια και τα δεδομένα.

Ο Snowden “έχει λάβει ως και «ακραία» μέτρα ώστε να διασφαλίσει ότι πολλοί άνθρωποι ανά την υφήλιο θα μπορέσουν να έχουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα αρχεία, ώστε να καταστεί βέβαιο ότι οι αποκαλύψεις εν τέλει - και αναπόφευκτα- θα δημοσιευθούν,” δήλωσε ο Greenwald. Πρόσθεσε ότι τα αρχεία είναι «κρυπτογραφημένα με πολύπλοκα μέσα» και οι κωδικοί πρόσβασης για το άνοιγμα τους δεν έχουν ακόμη δοθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily beast, o Greenwald δήλωσε ότι “εάν συμβεί οτιδήποτε στον Edward Snowden, μου εκμυστηρεύτηκε ότι έχει ήδη προβεί στις ενέργειες που θα οδηγήσουν τους αποδέκτες στην πρόσβασή στον ολοκληρωμένο κατάλογο αρχείων”..a