Ο επιστήμονας της Nasa Geoff Marcy στο κυνήγι για εξωγήινα διαστημόπλοια (Βίντεο)

Ο Geoff Marcy αστρονόμος και ερευνητής της NASA και θα προσπαθήσει να βρει εξωγήινα διαστημόπλοια κρυμμένα στα βάθη του διαστήματος. Ο Geoff Marcy είναι ένας αστρονόμος και ερευνητής της NASA από τοΠανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Berkeley. Επισήμως του έχει ανατεθεί η αποστολή Kepler, η οποία είχε το πλεονέκτημα να επιβεβαιώσει σχεδόν τα τρία τέταρτα 100 εξωπλανητών - πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος - που βρέθηκαν από το Kepler, όπως αναφέρεται στο Open Minds.TV.

Περίπου 900 από αυτούς τους νέους πλανήτες που έχουν εντοπιστεί από το 1990, με πληροφορίες για περισσότερες από 3.000 πλανήτες, που είναι υποψήφιοι για ζωή.

Ο Marcy, που απεικονίζεται παρακάτω, είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Γη είναι μόνο ένα μέρος της γαλαξιακής γειτονιάς γεμάτη με νοήμονα ζωή.


«Το σύμπαν είναι πάρα πολύ μεγάλο για να μην υπάρχει και ένας άλλος έξυπνος πολιτισμός εκεί έξω», είπε στην The Sydney Morning Herald.
"Πραγματικά, η σωστή ερώτηση είναι:« Πόσο μακριά είναι οι γείτονες μας, ή πόσο κοντά σε μας; " Θα μπορούσε να είναι 10 έτη φωτός, 100 έτη φωτός μακριά, ένα εκατομμύριο έτη φωτός ή και περισσότερο. Δεν έχουμε ιδέα;"

Το διαστημόπλοιο Kepler είχε μια αποτυχία τον Μάιο του 2013, όταν δύο από τους τροχούς του ελέγχου του σταμάτησαν να λειτουργούν. Το Kepler εξαρτάται από τον εξοπλισμό αυτό, προκειμένου να βρει προσωρινό φως από τα αστέρια, ώστε να μπορεί να δείχνει το πέρασμα των πλανητών σε τροχιά γύρω από τη γραμμή βλέμματος του διαστημικού σκάφους, λέει ο Geoff Marcy στο Discovery News.


Αλλά πώς ο Marcy ελπίζει να βρει αποδεικτικά στοιχεία όσον αφορά τα δεδομένα που το Κέπλερ που να υποδηλώνει την παρουσία ενός εξωγήινου πλοίου τόσο μακριά στο διάστημα, όταν είναι ήδη δύσκολο και χρειάζεται πολύ χρόνο μόνο για να επιβεβαιώσει την ανακάλυψη νέων πλανητών;

Ο Marcy σχεδιάζει να εφαρμόσει την ίδια μεθοδολογία για να κοσκινίσει μέσω του Kepler τα δεδομένα - η αναζήτηση για το σκούρο χρώμα του φωτός που εκπέμπεται από το αστέρι και προκαλείται από τους πλανήτες που διασχίζουν το οπτικό πεδίο, μας δείχνει ότι η ίδια τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί και για την έρευνα εξωγήινων σκαφών. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε αποδείξεις ότι υπάρχει περισσότερο από ένας προηγμένος πολιτισμός.

Πέρυσι, με έδρα την Πενσυλβάνια (John Templeton Foundation) έχαν απονεμηθεί $ 200.000 δολλάρια στον Marcy για την συνεχή αναζήτησή του για κάθε εξωγήινο πολιτισμό. Η επιχορήγηση αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να πληρώσει στο Berkeley τη δημιουργία ενός λογισμικού που θα μελετήσει καλύτερα τα δεδομένα του Kepler.


Τα κεφάλαια της επιχορήγησης που θα πάνε στον Marcy και θα τα χρησιμοποιήσει στο παρατηρητήριο Keck στη Χαβάη, όπου θα διεξάγει έρευνα για τις πιθανές εκπομπές λέιζερ από προηγμένους πολιτισμούς, έτη φωτός μακριά από εμάς - και για ένα είδος διαγαλαξιακού αλλοδαπού συστήματος λέιζερ του Διαδικτύου.

Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι δεν είναι καλή ιδέα να ψάξουν για άλλες μορφές ζωής. Το 2010, ο αστροφυσικός Stephen Hawking έχει προειδοποιήσει για τους πιθανούς κινδύνους των εχθρικών εξωγήινων.

Ο Marcy έχει όμως μία διαφορετική άποψη ότι: οι άνθρωποι πρέπει να προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή με τα απόκοσμα όντα.


Πηγή