Σμήνος πιλότων αυτοκτονίας στα πρότυπα των Ιαπώνων Καμικάζε!

Τουλάχιστον 10 πιλότοι της συριακής Αεροπορίας έχουν δηλώσει εθελοντές για σώμα πιλότων αυτοκτονίας στα πρότυπα των Ιαπώνων Καμικάζι του Β΄ΠΠ. «Εμείς οι στρατιώτες της χώρας αυτής που θυσιάζουμε τους εαυτούς μας για την ακεραιότητα και την περηφάνια μαζί με τις ψυχές μας και αίμα μας είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε αποστολές αυτοκτονίας», αναφέρεται σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στο συριακό ιστολόγιο Syriasteps. Το συγκεκριμένο ιστολόγιο έχει σχέσεις με τις κρατικές υπηρεσίες πληροφοριών της Συρίας. «Θα πραγματοποιήσουμε αυτές τις επιθέσεις στη θάλασσα, στον αέρα και στην ξηρά όπου εντοπιστούν οι εχθρικές δυνάμεις» αναφέρεται ακόμη στην επιστολή.

Όπως έγινε γνωστό η επιστολή που δημοσιεύτηκε στο συριακό site είχε σταλεί πρώτα από το επονομαζόμενο Σμήνος των Μαρτύρων των Αετών (Syrian Martyr Eagles Squadron) στη διοίκηση των συριακών ενόπλων δυνάμεων.

Δεν είναι γνωστό εάν το Σμήνος βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα ή εάν είναι υπό σύσταση αλλά η ανάληψη αποστολών αυτοκτονίας από πιλότους είναι αμφίβολο με τα σύγχρονα αντιαεροπορικά μέσα εάν θα μπορούσε να προσφέρει κάποια ουσιαστική βοήθεια στην άμυνα της Συρίας.