Έφτιαξαν το πρώτο «αυτοκίνητο» θαλάσσης (Βίντεο)

Μια φουτουριστική θαλαμηγό με απεριόριστες δυνατότητες προσαρμογής, ανέπτυξε η ιταλική εταιρεία Lazzarini Design, η οποία ήδη δέχεται παραγγελίες και αναμένεται να παραδώσει τα πρώτα γιότ σε τέσσερις μήνες. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές της, η μικροσκοπική κάψουλα «Jet Capsule», που παρουσιάστηκε στην επίδειξη γιοτ του Μονακό το 2013, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πολυτελές γιοτ, θαλάσσιο ταξί, ασθενοφόρο, αστυνομικό, ακόμα και στρατιωτικό σκάφος παρακολούθησης. Με μήκος 7,5 μέτρα και πλάτος 3,5 μέτρα, η κατασκευάστρια εταιρεία υποστηρίζει ότι η θαλαμηγός είναι περισσότερο ευρύχωρη από οποιοδήποτε σκάφος με ίδιες διαστάσεις επειδή το εσωτερικό της προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Επιπλέον, οι πελάτες μπορούν να «διαμορφώσουν» τη δική τους κάψουλα επιλέγοντας το χρώμα, το σχέδιο, την εσωτερική διακόσμηση αλλά και τις μηχανές του σκάφους.

Για παράδειγμα, υπάρχει η επιλογή μεγάλου καναπέ που μετατρέπεται σε τριπλό κρεβάτι ή μικρότερου καναπέ που μετατρέπεται σε διπλό κρεβάτι και αφήνει χώρο για μικροσκοπική κουζίνα και μπάνιο.

Επιπλέον, υπάρχει περιθώριο για ακόμα μεγαλύτερες ανέσεις, όπως για παράδειγμα χώρος για ηλιοθεραπεία, αυτόματες πόρτες, ρυθμίσεις έντασης φωτισμού, πολυτέλειες που αυξάνουν το κόστος.

Δεδομένου ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ταξί, ο αγοραστής μπορεί να επιλέξει μεταξύ έξι και εννιά θέσεων.

Η κάψουλα διαθέτει φωτοχρωμικά παράθυρα που αλλάζουν το επίπεδο διαφάνειας ανάλογα με την ένταση του ήλιου και διαθέτει ιπποδύναμη 315 ως 740 αλόγων, ανάλογα με το σύστημα προώθησηςυδροτζέτ που θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης, με μέγιστη ταχύτητα τους 35 κόμβους.

Η πολυτελής κάψουλα έχει χαμηλό βάρος καθώς αποτελείται κυρίως από ανθρακονήματα και θεωρείται περιβαλλοντικά φιλική αφού καίει λιγότερα καύσιμα.

Η βασική έκδοση της κάψουλας κοστίζει 126.000 στερλίνες, ενώ η «vip» έκδοση κοστίζει 214.000στερλίνες.


Πηγή