Για καρχαρία πήγαινε αλλά του προέκυψε σαλάχι!

Ο Mark Quartiano έχει πιάσει πάρα πολλούς καρχαρίες, τόσους που στη Φλόριντα είναι γνωστός ως «Mark the Shark». Μέχρι πριν λίγες μέρες, ωστόσο, δεν είχε συναντήσει ποτέ τίποτα σαν το τερατώδες σαλάχι το οποίο ο ίδιος είπε πως «έμοιαζε με δεινόσαυρο». Ήταν μια πραγματικά πολύ σπάνια ψαριά, σημειώνει το GrindTV. Ο Quartiano είπε πως η επιστημονική ονομασία του εντυπωσιακού κατοίκου του βυθού είναι Dactylobatus clarkii, αλλά στη συνέχεια ο George H. Burgess από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα ανακοίνωσε πως πρόκειται για ένα σαλάχι με την επιστημονική ονομασία Dasyatis centroura. Απαντάται κυρίως στα νερά της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ από το ύψος της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας και ως την Ουρουγουάη και στον ανατολικό Ατλαντικό.

Ο Quartiano ψάρευε με ένα ιαπωνικό συνεργείο και, όπως είπε, στόχος ήταν να πιάσει έναν καρχαρία για ιαπωνική τηλεοπτική εκπομπή (!). «Χρειάστηκα τέσσερις ώρες για να το ανεβάσω, αρχικά νόμιζα πως είναι κάποιος τεράστιος καρχαρίας γιατί παλεύουν με τον ίδιο τρόπο», είπε.

Μέλος του συνεργείου πάντως είχε υποβρύχιο εξοπλισμό και κατέγραψε υλικό που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2013 ή του χρόνου, σύμφωνα με τον Quartiano.

Ο Quartiano έβγαλε το γιγάντιο πλάσμα από το νερό για «τρία ή τέσσερα λεπτά, για φωτογραφίες, και το ξανάφησε ελεύθερο. Ο «Mark the Shark» εκτιμά πως είχε βάρος περίπου 360 κιλά.

«Ήταν ένα μεγάλο θηλυκό κι απομακρύνθηκε γρήγορα», είπε.