Τι είναι το «διαδίκτυο των πραγμάτων» όπου στρέφονται πλέον οι χάκερ παγκοσμίως

Μπορεί όλη η προσοχή των χάκερ να στοχεύει προς το παρόν στους υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα, ωστόσο με την τεχνολογία να εξελίσσεται με ιλιγγιώδης ρυθμούς, το ενδιαφέρον αρχίζει σιγά σιγά να μετατοπίζεται στο λεγόμενο «Διαδίκτυο των Πραγμάτων». Πρόκειται για τις έξυπνες συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το Ίντερνετ, όπως τα ψηφιακά γυαλιά που φοράμε, το ψυγείο της κουζίνας ακόμα και η οδοντόβουρτσα. Σύμφωνα με το fortunegreece, οι ειδικοί στο χώρο της κυβερνο-ασφάλειας με αφορμή την φετινή μεγάλη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ θεωρούν πως καθώς η τεχνολογία θα καλύπτει ολοένα μεγαλύτερη έκταση, θα αποτελεί ακόμα πιο θελκτικό στόχο για τους χάκερ.

«Αν ένα αντικείμενο είναι συνδεμένο στο διαδίκτυο, μπορεί κανείς να το βρει, και αν αυτό διαθέτει κάποιο λειτουργικό σύστημα, τότε μπορεί να πέσει θύμα χάκερ» δήλωσε ο Κέβιν Χέιλι, διευθυντής της εταιρείας κυβερο-ασφάλειας Symantec Security, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορτείο.

Ανάμεσα σε άλλα τεχνολογικά «θαύματα» στην τεράστια έκθεση του Λας Βέγκας, υπήρχαν μωρουδιακά ρούχα που καταγράφουν την αναπνοή και τη θέση του μωρού (ενημερώνοντας online τους γονείς), μπάλες μπάσκετ με ενσωματωμένους ηλεκτρονικούς αισθητήρες, από μικρές οδοντόβουρτσες μέχρι μεγάλες «λευκές» συσκευές κουζίνας που «μιλάνε» με το διαδίκτυο, όπως επίσης online ζωτικές ιατρικές συσκευές (π.χ. βηματοδότες), καθώς και τα ολοένα πιο «έξυπνα» αυτοκίνητα που είναι πια παρκαρισμένα στα γκαράζ.
Πηγή