Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε ναός του Πτολεμαίου Β”

Κατά την πρόσφατη ανασκαφική περίοδο, η οποία διήρκησε από Δεκέμβριο μέχρι αρχές Μαΐου, η αιγυπτιακή αρχαιολογική αποστολή στο Gabal El – Nour στο Beni Suef αποκάλυψε τα ερείπια ενός Πτολεμαϊκού ασβεστολιθικού ναού.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων, Mohamed Ibrahim δήλωσε ότι ήταν μια πολύ σημαντική ανακάλυψη, δεδομένου ότι ήταν ο πρώτος ναός από την εποχή του Πτολεμαίου Β’ που ανακαλύφθηκε στο Beni Suef. «Η αποκάλυψη ενός τέτοιου ναού, θα ρίξει περισσότερο φως στην ιστορία της εποχής και του βασιλιά Πτολεμαίου Β’, ο οποίος βασίλεψε στη χώρα για 36 χρόνια», υποστήριξε ο Ibrahim, όπως γράφει το erroso.blogspot.gr


Οι ανασκαφές έχουν φθάσει στο δεύτερο επίπεδο του ναού, το οποίο αποτελείται από πολλά δωμάτια και αίθουσες εν μέρει γεμάτα με άμμο. Μια συλλογή από πήλινα αγγεία και ασβεστολιθικούς ογκόλιθους που φέρουν το διακοσμητικό πλαίσιο του Πτολεμαίου του Β’” βρέθηκαν επίσης μεταξύ των υπολειμμάτων.

Φαραωνικές μορφές που συνοδεύονται από θεούς του Νείλου, επίσης γνωστοί και ως μορφές της γονιμότητας.

Ο Mansour Boreik, επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης Αρχαιοτήτων της Μέσης Αιγύπτου, δήλωσε ότι προηγούμενες μελέτες που έχουν γίνει αποκαλύπτουν ότι ο ναός ήταν αφιερωμένος στη θεά Ίσιδα.

Οι εξωτερικοί τοίχοι της ανατολικής πλευράς του ναού είναι διακοσμημένοι με σκηνές από τον Πτολεμαίο Β’ δίπλα στο θεό του Νείλου, Hapy.