Σε γαλλικά νερά το ψάρι που επιτίθεται στα ανδρικά γεννητικά όργανα

Σπάνιο ψάρι που είναι γνωστό για το γεγονός πως βάζει στόχο τους… όρχεις των ανδρών όταν κολυμπούν εντοπίστηκε στο Σηκουάνα, στο Παρίσι. Το ψάρι Πακού με την εντυπωσιακή οδοντοστοιχία μοιάζει με πιράνχα, μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 25 κιλά και εντοπίζεται κυρίως στα νερά της Νότιας Αμερικής. Όταν το ψάρεψε ένας ψαράς, στις όχθες του Σηκουάνα, την Παρασκευή, κάλεσε την αστυνομία του ποταμού. «Μας έστειλε μία φωτογραφία του με το smart phone και προέκυψε πως επρόκειτο για Πακού», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Είναι ένα ψάρι με πολύ επικίνδυνο δάγκωμα», πρόσθεσε. Το Πακού είναι στην πραγματικότητα… χορτοφάγος, τονίζει η Daily Mail, αλλά τείνει να ελκύεται από τα ανδρικά γεννητικά όργανα, για άγνωστους λόγους.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές από ψαράδες στην Παπούα Νέα Γουινέα που δέχθηκαν επίθεση από τέτοια ψάρια, τα οποία δάγκωσαν και έκοψαν τμήμα των γεννητικών τους οργάνων.

Πακού είχε εντοπιστεί τον περασμένο μήνα και στη Δανία και, όπως τονίζει η εφημερίδα, συνήθως η εμφάνισή του σε απροσδόκητα νερά σημαίνει πως κάποιος ιδιοκτήτες ενυδρείου το έριξε στο νερό.

«Τα Πακού συχνά καταλήγουν σε ενυδρεία», είχε τονίσει στους Los Angeles Times ο υδροβιολόγος Peter Moyle.
«Μεγαλώνουν γρήγορα και πολλές φορές περισσότερο απ’ ό,τι περιμένουν οι ιδιοκτήτες τους κι έτσι τελικά καταλήγουν σε οποιαδήποτε λίμνη ή οποιοδήποτε ποτάμι είναι κοντά», είχε πει.

Ο Σηκουάνας θεωρείται πολύ βρώμικος για να κολυμπήσει κανείς και η αστυνομία εκτιμά πως η πτώση της θερμοκρασίας θα διασφαλίσει πως κανένα τέτοιο ψάρι δεν θα επιβιώσει.