Τους "συγγενείς" του Έτσι του Ανθρώπου των Πάγων που πέθανε πριν από 5.000 χρόνια βρήκαν στο Τυρόλο Αυστριακοί ερευνητές

Ο Έτσι, ο κυνηγός της εποχής του χαλκού, το μουμιοποιημένο σώμα του οποίου είχε βρεθεί σε έναν παγετώνα της Ιταλίας, έχει. . . συγγενείς που ζουν στις γειτονικές Τυρολέζικες Άλπεις, σύμφωνα με μια έρευνα γενετιστών που ανακοίνωσαν σήμερα τα συμπεράσματά τους. Ο "Άνθρωπος των Πάγων", που είναι ηλικίας 5.000 ετών, είναι αντικείμενο εντατικών ερευνών τα τελευταία χρόνια. Το DNA του έχει χαρτογραφηθεί από το 1991, όταν ανακαλύφθηκε η παγωμένη σορός του στα βουνά. Από τις εξετάσεις DNA στις οποίες υποβλήθηκαν 3.700 άνδρες στο Τυρόλο διαπιστώθηκε ότι οι 19 από αυτούς είχαν ορισμένες γενετικές ομοιότητες με τον Έτσι, αποκάλυψε ο Βάλτερ Πάρσον, βιολόγος-ιατροδικαστής στην Ιατρική Σχολή του Ίνσμπρουκ. "Αυτοί οι Τυρολέζοι και ο Έτσι είχαν τους ίδιους προγόνους", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, ο νεώτερος κοινός πρόγονος του Έτσι και των Τυρολέζων συγγενών του έζησε πριν από 10.000-12.000 χρόνια.

Πιστεύεται ότι ο Έτσι ήταν 46 ετών όταν πέθανε, πιθανότατα επειδή κάποιος τον πλήγωσε με ένα βέλος. Η σορός του φυλάσσεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Νότιου Τυρόλου, στην πόλη Μπολζάνο της Ιταλίας.