Πέταξε κατά λάθος 5,5 εκατομμύρια ευρώ σε Bitcoin!

Πολύ ακριβά πληρώνει την απροσεξία του ο James Howells, ο οποίος πέταξε κατά λάθος έναν σκληρό δίσκο που αξίζει σήμερα περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Βρετανός Howells είχε χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του για να «εξορύξει» 7.500 μονάδες του εικονικού νομίσματος Bitcoin το 2009. Εκείνη την εποχή τα Bitcoin είχαν σχεδόν μηδενική αξία αλλά καθώς διαδίδονταν, η αξίας τους εκτοξεύτηκε. Η αξία ενός Bitcoin υπερβαίνει σήμερα τα χίλια δολάρια, κάτι που σημαίνει πως η ταπεινή «συλλογή» του Howells θα μπορούσε να πουληθεί έναντι σχεδόν 5,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Αλλά, αγνοώντας την αξία του εικονικού νομίσματος, ο Howells σταμάτησε κάποια στιγμή να χρησιμοποιεί το παλιό του λάπτοπ, αποθήκευσε σε ένα συρτάρι τον σκληρό δίσκο και πέρσι το καλοκαίρι τον πέταξε ενώ καθάριζε το σπίτι του.

«Δεν παρακολούθησα μετά το 2009 την εξέλιξη του Bitcoin, το ξέχασα εντελώς μέχρι που το θέμα έπαιξε στις ειδήσεις. Κάπου εκεί έξω υπάρχει ένα σεντούκι με χρυσάφι… ήταν λάθος που πέταξα το σκληρό δίσκο», λέει ο ίδιος.

Μόλις συνειδητοποίησε την αξία των χρημάτων που είχε πετάξει πετώντας τον σκληρό δίσκο, ο Howells έψαξε σε όλες τις ηλεκτρονικές του συσκευές αποθήκευσης μήπως είχε αντιγράψει εκεί το ηλεκτρονικό του «πορτοφόλι».

Όταν συνειδητοποίησε πως μόνο εκείνος ο παλιός σκληρός δίσκος μπορούσε να του δώσει πρόσβαση στα χρήματα, πήγε μέχρι τον κοντινό ΧΥΤΑ, στη Νότια Ουαλία, με την ελπίδα να τον βρει.

Οι εργαζόμενοι τον ενημέρωσαν πως ο σκληρός του δίσκος θα μπορούσε να βρίσκεται οπουδήποτε σε ένα χώρο με σκουπίδια που καλύπτει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, και πιθανότατα θαμμένος σε βάθος περίπου 1,5 μέτρου.