Τι είναι η μυστηριώδης Area 51 στη Νεβάδα; Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν το σκοτεινό παρελθόν της

Πρόσφατα έγγραφα αποκαλύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες για το παρελθόν του μυστηριώδους χώρου δοκιμών στη Νεβάδα, γνωστού και ως Area 51, που έχει αποτελέσει το επίκεντρο αρκετών θεωριών και αστικών μύθων. Τα σχετικά έγγραφα που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα, χρονολογούνται κυρίως από τις αρχές του 1960 και τη δεκαετία του 1970 και φέρνουν στο προσκήνιο την επιθυμία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην περιοχή. Ωστόσο σε αντίθεση με θεωρίες περί επικοινωνίας με εξωγήινους και άλλες τέτοιες ανακρίβειες που έχουν διαρρεύσει ως αστικοί μύθοι στις ΗΠΑ, φαίνεται πώς η περιοχή σχετίζεται με μυστική (αντι)κατασκοπευτική δραστηριότητα των ΗΠΑ ενάντια στη Σοβιετική Ενωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Περισσότερα από 60 αποχαρακτηρισμένα έγγραφα για την Area 51 αναρτήθηκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο από το Εθνικό Αρχείο Ασφαλείας, από το αρχείο που βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο George Washington στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, όσοι από εσάς ελπίζουν για πληροφορίες σχετικά με εξωγήινους και ιπτάμενους δίσκους θα απογοητευτούν. Μεγάλος αριθμός των εγγράφων επικεντρώνονται στην προσπάθεια ανάπτυξης της ικανότητας κλοπής αεροσκαφών, ενώ άλλα αναφέρουν σε άλλο τύπο δραστηριότητας στην Περιοχή 51 όπως την εκμετάλλευση των -κρυφά αποκτημένων- Σοβιετικών MiG .

Αμερικανοί μηχανικοί αξιολόγησαν το σχεδιασμό, τις επιδόσεις και τους περιορισμούς των MiG , σε μια προσπάθεια να μάθουν τις αδυναμίες τους - γνώση που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πρακτικά κατά τη διάρκεια μίας μάχης.

Ενα έγγραφο από τον Απρίλιο του 1962 έγγραφο που προέρχεται από το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης ( NRO ) περιγράφει το σκεπτικό για τη φωτογράφηση της Area 51 είτε από κατασκοπευτικά αεροσκάφη, ή αναγνωριστικό δορυφόρο CORONA, ώστε να διαπιστωθεί τι θα μπορούσε να δει η Σοβιετική Ενωση από τις εγκαταστάσεις τους.

Ο Ντουάιν Ντέι, Αμερικανός ιστορικός, πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας , έχει γράψει προηγουμένως για την περιοχή 51, καθώς και για την επίμαχη «κατά λάθος» φωτογράφηση της περιοχής από τη NASA το 1974.

Αποδεικνύεται ότι η συγκεκριμένη λήψη της Area 51 τοποθετήθηκε στη συλλογή φωτογραφιών της NASA, ωστόσο κανείς δεν το είχε παρατηρήσει, εξηγεί ο Ντέι. Οσο για το παιχνίδι Ψυχρού Πολέμου, ο Ντέι εξηγεί ότι η CIA προφανώς γνώριζε τις πορείες των Ρωσικών δορυφόρων και έκρυβε τα αεροσκάφη της όταν φωτογράφιζαν την περιοχή.

Τα αρχεία και τα προσφάτως δημοσιοποιημένα έγγραφα της Area 51 μπορείτε να δείτε εδώ.