Τα παράδοξα του ανθρώπινου σώματος!

Ένας μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί, σύμφωνα με έρευνες, μόνο το 10% των δυνατοτήτων του εγκεφάλου του, ενώ τελικά φαίνεται να έχουμε πολύ περισσότερες από πέντε αισθήσεις! Ποια άλλα παράδοξα δεν γνωρίζουμε, όμως, για το σώμα μας;

- Παρά το γεγονός ότι αποτελεί μόλις το 2% της μάζας του σώματος ενός ενήλικα, ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί το 20% του οξυγόνου και των θερμίδων, που προσλαμβάνουμε.

- Το ανθρώπινο έντερο περιέχει περίπου 100 τρισεκατομμύρια μικρόβια ή περίπου 10 φορές παραπάνω απ' όσα είναι τα κύτταρα όλου του ανθρώπινου σώματος.

- Όσο πιο υψηλό IQ έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα των ονείρων του κατά τη διάρκεια του ύπνου.

- Οι πνεύμονες έχουν τόσα τριχοειδή αγγεία (περίπου 300 εκατομμύρια), που αν τα άπλωνε κάποιος, θα έφταναν από το Σιάτλ στο Σαν Ντιέγκο.

- Ο άνθρωπος έχει πολύ περισσότερες από πέντε αισθήσεις. Μπορεί να μην έχει συμφωνηθεί πόσες ακριβώς, όμως θεωρείται ότι είναι τουλάχιστον 20.

- Ορισμένα ανθρώπινα οστά είναι πολύ δυνατά. Ένα κομμάτι οστού μεγέθους ενός... σπιρτόκουτου, μπορεί να αντέξει περίπου 9 τόνους βάρους. Αυτό είναι περίπου 4 φορές το βάρος που μπορεί να αντέξει ένα αντίστοιχο κομμάτι τσιμέντου.

- Χρειάζονται περίπου 60 δευτερόλεπτα, προκειμένου ένα κύτταρο του αίματος να γυρίσει όλο το σώμα μας.

- Περίπου το 85% των ανθρώπων αναπνέουν κυρίως από το ένα ρουθούνι κάθε φορά. Το αναπνευστικό αυτό μοτίβο σημειώνεται κυκλικά κάθε τέσσερις ώρες περίπου, ενώ η μετάβαση γίνεται μέσω ενός ιστού στη μύτη, που είναι παρόμοιος με τον στυτικό ιστό του πέους!