34χρονος Βρετανός έχει ταξιδέψει σε 201 χώρες… χωρίς αεροπλάνο (Βίντεο)

Επισκέφτηκε 201 χώρες του κόσμου με τα πόδια, το τρένο και το λεωφορείο διανύοντας 160.000 μίλια μέσα σε 1426 ημέρες. Ο 34χρονος Βρετανός, Graham Hughes, από τη Λίβερπουλ ξεκίνσε την Πρωτοχρονιά του 2009 κατάφερε να περάσει τα σύνορα 193 πολιτειών στα Ηνωμένα Έθνη, καθώς και την Ταϊβάν, το Βατικανό, την Παλαιστίνη, το Κοσσυφοπέδιο, τη Δυτική Σαχάρα και άλλα μέρη, ξοδεύοντας μόνο 80 ευρώ την εβδομάδα. Συνολικά, δηλαδή, έκανε το γύρο του κόσμου με budget 15.000 ευρώ. «Αγαπώ τα ταξίδια και ξεκίνησα μια τέτοια πρόκληση, ώστε να αποδείξω ότι ένα άτομο μπορεί να ταξιδέψει με ελάχιστα χρήματα. Ο κόσμος δεν είναι ένα τρομακτικό μέρος, αλλά αντίθετα είναι γεμάτος με ανθρώπους που θα βοηθήσουν έναν ξένο», αναφέρει ο 34χρονος στο CSMonitor.

Μπορεί να πέρασε 4 μέρες μέσα σε μια ψαρόβαρκα που βούλιαζε, ώστε να περάσει τον ωκεανό και να φτάσει στο Πράσινο Ακρωτήριο ή να φυλακίστηκε για μια εβδομάδα στο Κονγκό με την κατηγορία του «κατασκόπου»... αλλά επιβίωσε! Σύμφωνα με τον Hughes, αξέχαστος θα του μείνει ο χορός με τους Highlanders της Παπούα-Νέας Γουινέας, η παρέα με τους ουρακοτάγκους στο Βόρνεο και η συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Τουβαλού.

«Πιο εύκολο ήταν να περάσω στη Βόρεια Κορέα, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, παρά στα μικρά νησιώτικα κράτη, όπως είναι το Ναουρού στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, οι Μαλβίδες και οι Σεϋχέλλες. Εκεί κινδυνεύεις ακόμα και από πειρατές!», ισχυρίζεται ο ίδιος.

Ο πιο πολυταξιδεμένος άντρας του κόσμου, ο Hughes μπήκε στο βιβλίο Γκίνες, ως ο πρώτος άνθρωπος που έκανε τον γύρο του κόσμου χωρίς να χρησιμοποιήσει αεροπλάνο.


Πηγή