Στο μέλλον η καρδιά θα χρησιμεύει και ως… φορτιστής!

Ξεχάσατε το φορτιστή σας; Κανένα πρόβλημα! Το επόμενο κινητό σας πιθανότατα θα φορτίζει από τους χτύπους της καρδιάς, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Επιστήμονες από την Αμερική και την Κίνα κατασκεύασαν μια μικροσκοπική μπαταρία που εμφυτεύεται στην καρδιά και μπορεί να παρέχει ενέργεια σε ένα βηματοδότη, καθώς μετατρέπει την αδιάκοπη κίνηση των οργάνων όπως η καρδιά, οι πνεύμονες και το διάφραγμα σε ενέργεια. Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως στο μέλλον το εμφύτευμα θα μπορεί να χρησιμοποιείται ώστε να τροφοδοτήσει κάθε είδους συσκευή. Αυτοί οι μικροσκοπικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας διαθέτουν μια ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία και περιβάλλονται από βιολογικό πλαστικό.

Η ομάδα των ερευνητών πιστεύει πως είναι δυνατό να τοποθετηθούν περισσότερα από ένα εμφυτεύματα σε ένα όργανο για τη μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας.

Μέχρι τώρα, το εμφύτευμα έχει δοκιμαστεί στην καρδιά μιας αγελάδας. Μέσα στα επόμενα χρόνια, οι ερευνητές ευελπιστούν πως θα βρει εφαρμογή στο χώρο της ιατρικής και όχι μόνο.Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην επισκόπηση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών Proceedings of the National Academy of Sciences.
Πηγή