Το μυστήριο της απαγωγής του Άλμπερτ Όστμαν

Σχεδόν όλοι έχουμε ακούσει για τα περίεργα μυθικά όντα που ζουν υποτίθεται στα Ιμαλάια και τα ονομάζουμε... Γιέτι (ή Sasquatch). Τον λευκό «γίγαντα των Ιμαλαΐων», που μοιάζει με τεράστιο χιονάνθρωπο, τον έχουν δει φευγαλέα πολλοί, η περίπτωση ωστόσο του Όστμαν είναι τόσο προσωπική που καλεί σε βαθύτερη ανάλυση. Το 1924 λοιπόν, ο 33χρονος Όστμαν περιηγούταν στην Βρετανική Κολομβία, το δυτικότερο άκρο του Καναδά, όταν και Όστμαν από τεράστιους πιθήκους την ώρα που κοιμόταν, σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε στην αστυνομία το 1957, όντας πλέον 64 ετών.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής που ανέλαβε την υπόθεση, πεπεισμένος από τη συνεκτική ιστορία του Όστμαν, η οποία συνοδεύτηκε από την ένορκη κατάθεσή του, δεν μπόρεσε να βρει ψεγάδια στους ισχυρισμούς του, με τις παράξενες -αλλά επιστημονικά βάσιμες- λεπτομέρειες που παρείχε ο όμηρος να ενισχύουν την αξιοπιστία της.


Σύμφωνα λοιπόν με τον Όστμαν, τρεις ενήλικες και ένα μωρό πίθηκος τον απήγαγαν, με το θηλυκό να του παρέχει βλαστούς για να επιβιώσει.

Ο τύπος δεν χρησιμοποίησε το όπλο του καθώς δεν ένιωσε απειλή από τα πλάσματα. Πώς ξέφυγε; Προσφέροντας στον αρχηγό της φαμίλιας ένα κουτί με καπνό.