Πάπας Φραγκίσκος: Δώρο Θεού το Internet

Ενισχύοντας τα δημοσιεύματα που του αποδίδουν τον όρο εκσυγχρονιστή, ο Πάπας Φραγκίσκος, αποκάλεσε το διαδίκτυο, ως ένα «δώρο από το Θεό» σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη. Σε μήνυμα του ο Ποντίφικας έγραψε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ψηφιακής εποχής αλλά και τις συνέπειες για τους Καθολικούς όταν αλληλεπιδρούν με ανθρώπους από διαφορετικές θρησκείες και υπόβαθρα. Αν και επαίνεσε το διαδίκτυο για τις «τεράστιες δυνατότητές» που προσφέρει, προειδοποίησε επίσης πως η έμμονη επιθυμία να μένει κάποιος διαρκώς συνδεδεμένος μπορεί να τον απομονώσει από τους φίλους και την οικογένεια.

«Είναι κάτι πραγματικά καλό, ένα δώρο από το Θεό» έγραψε. Αλλά προειδοποίησε: «Η επιθυμία για την ψηφιακή σύνδεση μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να μας απομονώσει από τους γείτονες μας, από τους κοντινούς μας ανθρώπους».

Έγραψε επίσης, πως οι επικοινωνίες στην ψηφιακή εποχή έχουν την δυνατότητα να είναι σαν «ένα βάλσαμο που ανακουφίζει από τον πόνο και ένα καλό κρασί που ευφραίνει τις καρδιές».

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρότεινε επίσης πως οι Καθολικοί δε θα πρέπει να είναι τόσο αλαζόνες επιμένοντας πως μόνο αυτοί κατέχουν την αλήθεια, ένα σχόλιο που ενδέχεται να προκαλέσει διαμάχη ανάμεσα στα πιο συντηρητικά μέλη της εκκλησίας.
Πηγή