Bits and Bytes και αντίο ανθρώπινη μνήμη... (Βίντεο)

Δεν νομίζω να διαφωνεί κάποιος με τον ισχυρισμό ότι, οι τηλεοπτικές σειρές και οι κινηματογραφικές ταινίες δείχνουν την καθημερινότητα του μέλλοντος... Πρόσφατα, μία φίλη από το Ισραήλ, μου μίλησε για την τηλεοπτική σειρά Black Mirror. Δήλωνε κατενθουσιασμένη. Εγώ δηλώνω προβληματισμένος... Υπάρχει ένα επεισόδιο, που προβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2011, όπου τιτλοφορείται The Entire History of You.



Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, μπορεί κάποιος να δει την "ανθρώπινη ζωή", με την κυριαρχία συσκευών όπως τ΄αναμενόμενα Google Glasses.

Πλήρης έλεγχος της καθημερινότητας, άμεση πρόσβαση στο παρελθόν και σε οποιαδήποτε πληροφορία, μπροστά (ή καλύτερα μέσα) στα μάτια σου.

Ένα ακόμη βήμα προς την απόλυτη αδρανοποίηση του εγκεφάλου;

Ή μήπως ουσιαστική βοήθεια του ανθρώπου από την τεχνολογία;

Δεν είμαι τεχνοφοβικός... Απλά θεωρώ ότι έχει αρχίσει η ουσιαστική αιχμαλωσία του ανθρώπου από την Τεχνολογία και για να είμαστε πιο ακριβείς, από την ανάγκη της Βιομηχανίας για περισσότερα χρήματα και δύναμη, μέσω της καθιέρωσής της στην καθημερινότητα του ανθρώπου.

Κάθε νέα εξέλιξη, αφαιρεί από τον άνθρωπο την ικανότητα της σκέψης.

Με τα κινητά τηλέφωνα, χάσαμε την ικανότητα της μνήμης δεκάδων τηλεφωνικών αριθμών...

Με τα smartphones, χάσαμε την ικανότητα της ουσιαστικής επικοινωνίας με τον διπλανό μας...

Με τα social networks, χάσαμε την ικανότητα της ανθρώπινης επαφής, της ανθρώπινης γνωριμίας, της αλληλεπίδρασης των ενεργειών μας...

Όλες οι ανθρώπινες λειτουργίες, bits και bytes.

Αυτό θα είναι το μέλλον, σύμφωνα με την Google.


Πηγή