ΦΥΛΑΧΤΟ! Μύθος ή πραγματικότητα;

Τα φυλακτά έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες και σχεδόν πάντα έχουν θρησκευτική ή πνευματική προέλευση. Η δυναμη τους καθολικη και πανισχυρη. Οι ινδιανοι θεωρουν ως φυλαχτα τις ουρες και τις τριχες των αλογων. Στην αρχαια Ρωμη και στην Ρουμανια, σκορδα κρεμιουνται στους τοιχους και στις πορτες για προστασια απο τα Βαμπιρ. Αν και τα φυλακτά τοποθετούνται μερικές φορές σε ένα σπίτι, μια επιχείρηση ή ένα αυτοκίνητο, φοριούνται συχνά, φέρονται ή επιδεικνύονται ως κομμάτι του κοσμήματος. Πιστευετε οτι τα φυλακτα εχουν υπερφυσικες ικανοτητες, αφου προστατευουν αυτους που τα χρησιμοποιουν απο τα κακα πνευματα και γενικα απο την αρνητικη ενεργεια.

Η δεισιδαιμονία είναι μια ισχυρή δύναμη σε πολλά μέρη του κόσμου, ειδικά μεταξύ των ακαλλιέργητων ανθρώπων που δεν καταλαβαίνουν την αιτία της ασθένειας ή, παραδείγματος χάριν, τον ξαφνικό θάνατο ενός νεογέννητου μωρού.

Και ένα φυλακτό ή ένα φετίχ θεωρείται για να έχει τις μαγικές δυνάμεις και χρησιμοποιείται στα θρησκευτικά τελετουργικά.

Αντ’ αυτού, τα φυλακτά θεωρούνται για να λειτουργήσουν με κάποιο απαρατήρητο και άγνωστο τρόπο ενάντια στις δυνάμεις που μπορούν να βλάψουν κάποιο.

Μερικές φορές τα φυλακτά φοριούνται ή επιδεικνύονται τακτικά.

Τα φυλακτα εν γενει μας βοηθουν να αντιμετωπισουμε οτι φαινεται απροσπελαστο για μας στην ζωη.