UFΟ απεικονίζεται σε τοιχογραφία του 14ου αιώνα;

Το ενδιαφέρον των ερευνητών έχει συγκεντρώσει μια περίεργη τοιχογραφία σε χριστιανική εκκλησία του 14ου αιώνα, στη Ρουμανία.

Η τοιχογραφία απεικονίζει έναν ιπτάμενο δίσκο και θυμίζει παρόμοια αντικείμενα που έχουν παρατηρηθεί σε πίνακες και κέρματα από τον 4ο αιώνα μέχρι και τον 17ο αιώνα μ.Χ.


Όπως αναφέρεται, η τοιχογραφία ήρθε στο φως όταν ερευνητές UFO ανέφεραν ότι έλαβαν μία φωτογραφία από τη μάρτυρα Catalina Borta, η οποία την φωτογράφισε επισκεπτόμενη την «Biserica Manastirii», δηλαδή την εκκλησία της Δομινικανής Μονής της πόλης Σιγκισοάρα. Η Σιγκισοάρα θεωρείται η γενέτειρα του Βλαντ του Ανασκολοπιστή, ο οποίος ενέπνευσε τον μύθο του Δράκουλα.

Η τοιχογραφία απεικονίζει ένα δισκοειδές αντικείμενο πάνω από ένα κτίριο που πνίγεται στους καπνούς.


Η ζωγραφιά πάντως φαίνεται να είναι πολύ παλιά, χωρίς να μπορεί να υπολογιστεί ακριβώς η χρονολόγηση της. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Μονής, η εκκλησία χτίστηκε αρχικά τον 14ο αιώνα, αλλά καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε τον 17ο. Αν και θα έπρεπε να ανήκει στη περίοδο της ανοικοδόμησης της Εκκλησίας, η λεζάντα αποκαλύπτει ότι η ζωγραφιά επιβίωσε της καταστροφής και χρονολογείται πιθανότατα μετά το 1523, όταν η Βίβλος είχε μεταφραστεί στα γερμανικά.

Πρόκειται για ένα ακόμα παλαιό έργο τέχνης που απεικονίζει UFO και περίεργα ιπτάμενα αντικείμενα.


Πηγή