ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Η ταινία είναι βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία; Εξωγήινοι ή ο Θεός δημιούργησε το ανθρώπινο γένος;

Στην ταινία, ένα πλήρωμα αποστέλλεται σε ένα μακρύ ταξίδι σε ένα αστέρι από το σύστημα για να εξερευνήσουν έναν πλανήτη που πιστεύεται ότι φιλοξενεί ένα προηγμένο πολιτισμό. Δεν ρωτάμε πόσο ρεαλιστική είναι μια τέτοια παραδοχή, αλλά πιο πολύπλοκα ερωτήματα: Μήπως οι εξωγήινοι δημιούργησαν την ανθρώπινη φυλή; Αν ναι,αυτό αναιρεί την ύπαρξη του Θεού; Ή, ο Θεός δημιούργησε τους εξωγήινους; "Όσο περισσότερο βαθύτερα πας σε αυτό, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε ότι δεν βγάζουμε νόημα," ο Sir Ridley Scott είπε στο FoxNews.com. "Αν σταθούμε έξω το βράδυ,και εξετάσουμε το γαλαξία μας,το γεγονός να πιστεύουμε ότι είμαστε οι μόνοι που είμαστε εδώ είναι εντελώς γελοίο." Είναι μια αλαζονεία να πιστεύουμε ότι είμαστε οι μόνοι εδώ.


Στην ταινία"Προμηθέας" η επιστήμονας Elizabeth Shaw (ερμηνεία από την ηθοποιό Noomi Rapace) συμφωνεί. Μετά την ανακάλυψη μιας σειράς από μυστηριώδη σύμβολα γραμμένα μέσα σε μια σπηλιά, μια βαθιά θρησκευόμενη Shaw,θέτει σε μια διαγαλαξιακή αποστολή να αποδείξει τη θεωρία της,ότι οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν από εξωγήινες μορφές ζωής.

Η Shaw βλέπει μία σύγκρουση ανάμεσα στην πίστη της στο Θεό,και τις αποδείξεις ότι οι εξωγήινοι ήταν υπεύθυνοι για την ύπαρξη της ανθρωπότητας στη Γη.


"Αγαπώ αυτήν την αντίφαση μέσα της, να είσαι επιστήμονας και θρησκευτική ταυτόχρονα," είπε ο Sir Rapace στο FoxNews.com.Είναι ακριβώς όπως σε μια συνεχή εμπόλεμη ζώνη,μεταξύ των δύο αυτών πλευρών. Αλλά νομίζω ότι επέλεξε να πιστεύουμε ότι αυτή συνδέεται με κάτι - και αυτό είναι ο Θεός της που την κάνει ισχυρή στις πιο καταστροφικές, σκοτεινές και τρελές στιγμές, όταν τα πάντα καταρρέουν.Επειδή έχει την πίστη,αυτό είναι που την κάνει έναν επιζώντα Του. Είναι η πίστη της που τη σώζει και όχι η επιστήμη. Δεν είναι ο εγκέφαλος, αλλά η καρδιά, και θεωρώ ότι είναι πολύ ωραία όλα αυτά, δήλωσε ο Rapace.

Ο Scott εξηγεί ότι η θρησκευτική του πίστη για την Shaw βασίστηκε εν μέρει σε δείπνο που μοιράστηκε με εννέα αστροφυσικούς, μεταξύ των οποίων τρεις επιστήμονες από τη NASA.

Επιστήμονες που είναι πιστοί - αυτό δεν είναι μοναδικό, δήλωσε .Παρά την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας,πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα έχουν πάντα πίστη - ακόμα κι αν μία ημέρα αποδειχθή ότι ήταν εξωγήινοι οι δημιουργοί μας,και όχι ο Θεός.Εγώ πιστεύω ότι η θρησκεία θα είναι πάντα ένα μέρος της ανθρωπότητας, γιατί ήταν μία από τις πρώτες εφευρέσεις του ανθρώπου», είπε.

"Πραγματικά, πιστεύω ότι είναι γελοίο να πιστεύουμε ότι είμαστε η μόνη ευφυής ζωή στο σύμπαν,"

Πηγή