Θάνατος-μυστήριο της θείας του βορειοκορεάτη ηγέτη

Νεκρή είναι και η θεία του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία πέθανε υπό «μυστηριώδεις» συνθήκες, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα τα μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας. H 67χρονη Κιμ Κιονγκ Χούι, της οποίας ο σύζυγος Γιανγκ Σονγκ Θάεκ εκτελέστηκε πριν από ένα μήνα με εντολή του ανιψιού του, λέγεται ότι είτε υπέστη καρδιακή προσβολή είτε αυτοκτόνησε. Μετά τον εκτέλεση του συζύγου της στις 8 Δεκεμβρίου, άρχισαν να κυκλοφορούν αρκετές εικασίες για την υγεία και τα ίχνη της θείας εξ αίματος του Κιμ Γιονγκ Ουν - μοναχοκόρη του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, παππού του σημερινού ηγέτη.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, η Kim Kyong-hui έπρεπε να παρευρεθεί στην κηδεία ενός ανώτερου στελέχους του Κόμματος των Εργατικών αλλά η εφημερίδα της Νότιας Κορέας Chosunilbo, αναφέρει πως δεν παραβρέθηκε, πιθανώς λόγω προβλημάτων υγείας.

Τότε μάλιστα είχε αναφερθεί ότι είχε ταξιδέψει στη Ρωσία και τη Σιγκαπούρη γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα καρδιάς, κατάθλιψης και χρόνιου αλκοολισμού, λόγω της αυτοκτονίας της κόρης της το 2006, ενώ σπούδαζε στο Παρίσι.

Μάλιστα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Daily NK, της Νότιας Κορέας, ανέφερε στις 18 Δεκεμβρίου, πως "η Κιμ ήταν σε σοβαρή κατάσταση μετά την εκτέλεση του συζύγου της".

Το γεγονός είναι ότι η θεία του Κιμ Γιονγκ Ουν- αν και υψηλή κυβερνητική αξιωματούχος- έχει εξαφανιστεί από τα δημόσια πράγματα της χώρας. Σύμφωνα με την νοτιοκορεατική Chosunilbo, ή οποία επικαλείται πηγή των μυστικών υπηρεσιών της Πιονγιάνγκ, η Κιμ Κιονγκ Χούι "ή αυτοκτόνησε ή πέθανε από καρδιακή προσβολή". Η εφημερίδα ωστόσο τονίζει ότι το κρατικό γραφείο πληροφοριών δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει το θάνατό της.

"Αν είναι νεκρή δεν θα αποτελέσει έκπληξη λόγω της βεβαρυμμένης υγείας της αλλά θα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τον Κιμ Γιονγκ Ουν»" δήλωσε ο Τοσιμίτσου Σιγκεμούρα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Waseda του Τόκιο στην Telegraph. "Δεδομένου ότι ήταν η μοναδική κόρη του ιδρυτή του έθνους, είχε τόσο το κύρος όσο και τη νομιμότητα και τα χρησιμοποίησε για να προστατεύσει την κυβέρνηση του Κιμ Γιονγκ Ουν. Αυτή ήταν ο ήλιος και αυτός ήταν το φεγγάρι".

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Κιμ Κιονγκ Χούι, ήταν στις 10 Σεπτεμβρίου, σε μια μουσική παράσταση που παραβρέθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τη σύζυγό του, Ρι Σολ Τζου.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η φρικιαστική είδηση ότι ο Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πέταξε το θείο του σε 120 νηστικά σκυλιά, γεγονός που εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι προήλθε από μια κινεζική σάτιρα.
Πηγή