Οι χώρες που σπάνε το κοντέρ... του Internet

Στην Ασία βρίσκονται οι χώρες με τις καλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Akamai, την οποία δημοσιεύει η εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη mashable. Πρόκειται για το Χονγκ Κονγκ, τη Νότιο Κορέα, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη.



Η μέτρηση

Ως μέτρο σύγκρισης για της ανάγκες της μελέτης, η οποία παρουσιάζει την πρώτη εικοσάδα κρατών παγκοσμίως και στην οποία δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα, επιλέχθηκαν οι υψηλότερες κατά μέσο όρο ταχύτητες που μπορεί ένας χρήστης να «απολαύσει» σε κάθε χώρα.

Στο Χονγκ Κονγκ, η μέση ταχύτητα σύνδεσης φτάνει τα 65,4 megabits το δευτερόλεπτο, ενώ στη Νότια Κορέα «αγγίζει» τα 63,6. Αντίστοιχα, στη Ιαπωνία η ταχύτητα σύνδεσης είναι 52 megabits το δευτερόλεπτο, ενώ στη Σιγκαπούρη 50,1 megabits το δευτορόλεπτο.

Το Ισραήλ βρίσκεται στην 5η θέση με 47,7 megabits, ενώ ακολουθούν η Ρουμανία (45,4 megabits/δευτερόλεπτο), η Λετονία (43,1 megabits/δευτερόλεπτο), η Ταϊβάν (42,7 megabits/δευτερόλεπτο και η Ολλανδία (39,6 megabits/δευτερόλεπτο). Τη δεκάδα συμπληρώνει το Βέλγιο (38,5 megabits/δευτερόλεπτο). Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 13η θέση με 37 megabits/δευτερόλεπτο, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι 16ο με 35,7 megabits/δευτερόλεπτο.