Πώς θα είμαστε σε 100.000 χρόνια από σήμερα

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος των ανθρώπων είναι σήμερα τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν των προγόνων μας, ενώ όσο αυτός μεγάλωνε στο πέρασμα των χρόνων... τόσο μεγάλωνε και το κρανίο τους με τα χαρακτηριστικά να γίνονται πιο επίπεδα. Δεν είναι λοιπόν παράλογο να πιστεύει κανείς ότι το πρόσωπό μας αναμένεται να αλλάξει δραματικά τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν. Στο ερώτημα πώς θα μοιάζει αυτό σε 100.000 χρόνια από τώρα, κλήθηκε να απαντήσει ο ερευνητής Nickolay Lamm από το πανεπιστήμιο Washington. Όπως λοιπόν δηλώνει ο κ. Lamm οι αλλαγές θα είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τις αλλαγές που θα έχουν προκληθεί στο εξωτερικό περιβάλλον, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να επιβιώσουμε.

Καταρχήν, όπως, αναφέρει, το μέτωπό μας θα συνεχίσει να μεγαλώνει ανάλογα και με το μέγεθος του εγκεφάλου.

Επίσης, τα μάτια μας θα γίνονται αισθητά μεγαλύτερα έτσι ώστε να βλέπουμε καλύτερα, καθώς οι άνθρωποι θα ζουν σε πιο σκιερά περιβάλλοντα μακριά από τον ήλιο.

Όσο για το δέρμα μας αυτό θα είναι πιο σκούρο σε απόχρωση για να μην είναι τόσο ευάλωτο στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου.

Μεγαλύτερα θα είναι επίσης τα ρουθούνια για να μπορούμε να αναπνέουμε καλύτερα και να επιβιώσουμε σε άλλους πλανήτες.

Μάλιστα ο ερευνητής για να δώσει στο κοινό μια πιο σαφή εικόνα του πώς θα έχουμε μεταμορφωθεί σε 100.000 χρόνια έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικές φωτογραφίες.