Το ροκ σταρ παριστάνει ο Τζούλιαν Ασάνζ (Βίντεο)

Ώθηση στην προεκλογική του εκστρατεία με ένα βίντεο κλιπ επιχείρησε να δώσει ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος κατεβαίνει για Γερουσιαστής στη γενέτειρά του, την Αυστραλία, στις εκλογές που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα. Το βίντεο κλιπ αναρτήθηκε σε σατυρική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και δείχνει τον Ασάνζ να τραγουδάει, ενώ η εμφάνιση του παραπέμπει σε ροκ σταρ της δεκαετίας του '80. Ο ιδρυτής των Wikileaks που έχουν αποκαλύψει εκατοντάδες χιλιάδες απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα των Ηνωμένων Πολιτειών δέχτηκε τη βοήθεια για το βίντεο κλιπ ενός εκκεντρικού ιδιοκτήτη σατυρικής ιστοσελίδας.

Πάντως, όπως μεταδίδει το CNN, ο Ασάνζ είναι πολύ δραστήριος το τελευταίο διάστημα. Εκτός από την υποψηφιότητά του, υποστηρίζει ότι η οργάνωσή του έχει παίξει ρόλο στην υπόθεση του αμερικανού πρώην κατασκόπου, Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Μόσχα, ενώ παρακολουθεί στενά και την υπόθεση του στρατιώτη Μάνινγκ.

Όλα αυτά από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνου όπου ζει εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχοντας ζητήσει πολιτικό άσυλο, μετά την άρνησή του να εκδοθεί στη Σουηδία όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση, τις οποίες αρνείται.

Πηγή